Subaruova impreza brza kao Lamborghini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Razvija 400 KS, ubrzava s mjesta do 100 km/h za 3,7 sekundi te ce biti proizvedena u svega 75 primjeraka. Vezane vijesti.

Pokraj Cosworth Impreze STi CS400, Fordova specijalna izvedba Focus RS500 djeluje kao igracka. Impreza je brža u sprintu do stotke za skoro dvije sekunde te s rezultatom od 3,7 sekundi stoji rame uz rame s Lamborghinijevim najsnažnijim Gallardom LP560-4. Maksimalna brzina elektronski je ogranicena na 250 km/h.

Standardni 2,5-litreni turbopunjeni bokser temeljito je doraden da bi razvijao 400 KS i 539 Nm okretnog momenta, a unapredenja ukljucuju upotrebu novih, lakših i izdržljivijih klipova i klipnjaca, redizajnirano brtvilo glave motora te novu pumpu za ulje. Modificirana je i turbina, a remapiran je i ECU.

Od ostalih tehnickih unapredenja, najsnažnija Impreza dici se 10 mm nižim ovjesom izradenim u suradnji Coswortha, Bilsteina i Eibacha, a za zaustavljanje se brinu 355-mm diskovi iz AP Racinga.

Vizualne preinake odnose se na novi prednji i stražnji spojler, redizajnirane prednje maglenke i 18-colne aluminijske naplatke.

Subaru ce proizvesti svega 75 primjeraka Cosworth Impreze STi CS400 po cijeni od 49.995 funti, odnosno nešto manje od 430.000 kuna prema aktualnom tecaju. Svi automobili bit ce proizvedeni s upravljacem na desnoj strani i namijenjeni su britanskom tržištu.


Podijeli: Facebook Twiter