Subaru forester četvrte generacije i u Hrvatskoj

Subaru forester (Arhiva)
Subaru forester (Arhiva)

Nova generacija Subaruovog forestera jednog od najcjenjenijih SUV-ova prošli je tjedan svoju premijeru imala i u Hrvatskoj, a kako je istaknuto, početna cijena bogato opremljenog modela s benzinskim motorom stoji 249.990 kuna.

Cijena je visoka, znatno odudara od konkurencije unutar kompaktne klase gdje se i forester nalazi, ali to kupcima ove japanske marke nikad nije bio najbitniji element priče. Štoviše nikad se nije pokazivalo preprekom to što forester zna biti i do 20 posto skuplji od konkurencije. Jer on, ma koliko to prosječni hrvatski kupac tako ne doživljavao, i ne pripada "običnim" već u svakom pogledu "posebnim" SUV-ovima.

Forester je narastao u svim smjerovima. Dužina mu je 4,59 metara, 1,79 metara ide u širinu dok mu je visina 1,69 metara. Međuosovinski razmak doseže 2,64 metara što su dakle tipične karakteristike kompaktne klase.

Motori koje koristi, boxeri dakako, sličnih su karakteristika bez obzira što jedan koristi dizelsko, a drugi benzinsko gorivo. Zapremina im je dvije litre, a snaga benzinaca 150 KS. Dizelaš ima tri "konja" manje. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter