Subaru BRZ izgleda odlicno!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toyota i Subaru iz godine u godinu predstavljaju koncepte zajednicke suradnje na sportskom kupeu za široke mase. Ovaj put Japanci tvrde kako je konceptna izvedba za Los Angeles finalna, kako vjerodostojno prikazuje konacan proizvod te kako cemo serijski automobil doista, stvarno, 100 posto, ziher vidjeti na autosalonu u Tokiju koncem mjeseca.

Bili živi pa vidjeli, no dok se to ne dogodi, zadržavamo pravo na skepsu.

Subaru BRZ ni po cemu nije nalik sportskim Subaruima na koje smo dosad navikli. Za pocetak - izgleda odlicno, seksi štoviše, a snagu umjesto na sva cetiri kotaca prenosi iskljucivo na stražnju osovinu.

Pod poklopcem se nalazi dvolitreni cetverocilindricni bokser, no umjesto turbopunjaca tu je Toyotina tehnologija direktnog ubrizgavanja D-4S, a umjesto automatike - šesterostupanjski rucni mjenjac. Jesmo li spomenuli da BRZ leži 120 mm niže od bilo kojeg Subija trenutno u ponudi?

Podaci o performansama zasad su nepoznanica, no ne treba biti inženjer strojarstva kako biste zakljucili da BRZ ima sve predispozicije da bude najzabavniji sportski automobil iz Zemlje Izlazeceg Sunca otkako je Nissan lansirao GT-R.


Podijeli: Facebook Twiter