Suad Salkić: Izgradit ću most suradnje s BiH


Kandidat za zastupnika bošnjačke nacionalne manjine u XII. izbornoj jedinici Suad Salkić predstavio je svoj politički program koji će, ako bude izabran, početi provoditi već s danom prisege. Salkić ističe da će se zalagati za ravnopravnost pripadnika nacionalnih manjina u svim sferama civilnog društva, posebice prilikom zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina na poslovima državne i javne uprave kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

- Bit ću čvrsta spona i most suradnje moje matične zemlje Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, ali i sa zemljama grupacije nacionalnih manjina koju bih predstavljao u Hrvatskome saboru, odnosno s Albanijom, Crna Gorom, Makedonijom i Slovenijom, najavio je Suad Salković na predstavljanju svog izbornog programa.

Kandidat za zastupnika Bošnjaka u Hrvatskom saboru istaknuo je da neće dozvoliti da se u parlamentu donose zakoni o nacionalnim manjinama samo radi usklađivanja s europskim zakonodavstvom te da se oni na terenu ne primjenjuju ili da nema načina za njihovo provođenje.

Salkić je poručio da će sav novac od donacija tijekom izborne kampanje dati u humanitarne svrhe. To je unaprijed je ovjerio kod javnog bilježnika te napominje da mu nije cilj bogaćenje na račun poreznih obveznika, već pomaganje kako Hrvatima tako i svim pripadnicima nacionalnih manjina u Hrvatskoj. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter