Šu, dojdi u Pazin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Šu, dojdi u Pazin" naziv je pjesme i videospota predstavljenih u Spomen domu u povodu Mjeseca hrvatske knjige i programa obilježavanja 100. obljetnice pazinske Gradske knjižnice. Naslovnu je pjesmu napisala knjižnicarka Marina Sironic, glazba i aranžman djelo su Paule Jurman i Marka Jovanovica, a sve je to nastalo u sklopu kreativnih radionica u knjižnici objedinjenih u zajednicki projekt "Pazin i Pazinština - nekada i sada".

On se provodi od lipnja, a trajat ce do travnja iduce godine, rekla je na predstavljanju Iva Ciceran, ravnateljica knjižnice. U pocetku su to bile samo radionice za djecu, da bi na koncu cijela aktivnost prerasla u projekt koji je prepoznala Nacionalna zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Grad, Pucko otvoreno ucilište, Turisticka zajednica središnje Istre i Društvo Naša djeca, naglasila je Ciceran. Rekla je i da polaznici radionica za svoje igrokaze sami pišu scenarije i pjesme, skladaju, izraduju scenografiju i kostime.

Knjižnici je tehnicku podršku u realizaciji spota pružio rijecki studio Ri-star, snimio ga je Alen Vozila, režirao Marijano Atanaskovic, a producent je Emir Grozdanic. Naslovnu pjesmu pjevaju ?eni Ujcic, Natalia Levak, Ana Gubic, Karla Pamic, Lucija Pamic i Nina Bon, a kao prateci vokali pojavljuju se Marina Sironic i Paula Jurman. U spotu koji uz živahnu glazbu pokazuje neke od pazinskih zanimljivosti, poput Jame, Kaštela, Pazincice, Zareckog krova, uz pjevacice glumi 20-ak polaznika kreativnih radionica.


Podijeli: Facebook Twiter