Stvorili smo pobjednički mentalitet

Uz pravu atmosferu na tribinama sve je puno lakše (D. ŠTIFANIĆ)
Uz pravu atmosferu na tribinama sve je puno lakše (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon poraza od Dinama u Zagrebu, Igor Pamić je bez previše dlake na jeziku, kakvog smo ga već navikli viđati, rekao da nogomet trebaju igrati pravi muškarci, a da su "zeleno-žuti" u Maksimiru odigrali kao curice. Bila je to Istra 1961 kakvu on nikako nije želio vidjeti te je Paminjo zatražio od svojih pulena da se pokažu pravim frajerima, jer će jedino na taj način izaći kao pobjednici iz borbe koja slijedi, borbe u kojoj će biti igara i igrica i u kojoj će oni nespremni brzo biti pregaženi. Tijekom reprezentativne pauze koja je uslijedila na svakom je treningu "div iz Žminja" to ponavljao svojim igračima kao svojevrsnu mantru i potom na terenu dobio ono što je od njih tražio, družinu koja nikome ne priznaje da je bolji od nje. Osjetio je to na svojoj koži najprije Zagreb, a u subotu, u "ljepotici proljeća", i Hajduk.

1:0, 2:1, 3:2, pobjednički je niz koji su na "Drosini" ispisali nogometaši Istre 1961. Poslije pregledane snimke, što biste zamjerili svojim igračima nakon treće uzastopne domaće pobjede?

- Nismo briljirali u zadnjoj liniji. Gregov nije bio na visini zadatka i to nas je malo poremetilo, jer je on radio toliko individualnih grešaka da je to osjetila čitava momčad. Da nije bilo tih individualnih grešaka mi bi i prvo poluvrijeme bili puno opasniji, ovako nismo uspijevali osvajati loptu na vrijeme te nam je Hajduk dolazio u zonu šuta i izborio puno prekida, što nas je izbacilo iz ritma. Mi smo bili opasniji nego inače, ali ne koliko možemo biti u ovom trenutku, no kad je oko 30. minute Gregov unutar pet sekundi blokirao dva protivnička udarca, to mu je dalo potrebno samopouzdanje i postali smo stabilni. Ne toliko moćni prema naprijed, ali smo već polako počeli kontrolirati igru, a Hajduk ostavili bezopasnim. To je bio vrlo bitan trenutak, da se Gregov vratio u utakmicu, jer su drugi bili dobri od početka, samo nam je to malo nedostajalo da se stabilizira cijela momčad. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter