Stvorena bitna infrastruktura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od lanjske Petrove i Dana opcine najviše se racuna vodilo o rješavanju komunalnih problema, zbrinjavanju otpada, proširenju javne rasvjete, održavanju javnih površina i nerazvrstanih cesta, naglasio je opcinski nacelnik Mario Bratulic na svecanoj sjednici Opcinskog vijeca Svetog Petra u Šumi u povodu Dana opcine, odnosno zaštitnika župe.

- Koncem protekle godine pocelo je komunalno opremanje industrijske zone Škripelj, u meduvremenu je izraden geodetski elaborat za uredenje trga pred župnom crkvom, a u tijeku je izrada opcinskog Prostornog plana uredenja, napomenuo je Bratulic, koji se osvrnuo i na društvene i kulturne aktivnosti te programe, one ostvarene, ali i one u pripremi.

Nacelnik je, izmedu ostalog, rekao da u suradnji s pavlinima te poreckom i pulskom biskupijom dovršavaju obnovu samostana, a rade i na konceptu njegove turisticke prezentacije i valorizacije. Osnovat ce se radna skupina za restauraciju interijera crkve sv. Petra i Pavla, te osmišljavanje projekta "Sveti Petar Park", zacrtanog u projektu ukupnog razvoja.

- Iza nas su godine kada smo stvorili svu bitnu infrastrukturu u opcini - vrtic, školu, dvoranu, javnu rasvjetu, asfaltirali gotovo sve putove, riješili vodoopskrbu. Danas, kada se nalazimo u globalnoj recesiji i ekonomskoj krizi, moramo biti cvrsti i uspravni, aktivniji, bolji, brži i još izdržljiviji s ciljem da ucinimo baš sve da Sveti Petar u Šumi postane mjesto življenja sretnih i zadovoljnih ljudi, zakljucio je Bratulic.


Podijeli: Facebook Twiter