Stvari Whitney Houston prodane za pola milijuna dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Par tenisica, koje je Michael Jordan poklonio pjevačici Whitney Houston prodan je na aukciji za 20.000 američkih dolara, u sklopu prodaje imovine pokojne zvijezde za koju su kupci širom svijeta platili pola milijuna američkih dolara.

Više od stotinu stvari pokojne pjevačke zvijezde Whitney Houston, među kojima su nagrade, glamurozna odjeća, vjenčanica, adresari i putovnice prodane su u petak i subotu na aukciji na Beverly Hillsu.

Dražba je izazvala veliko zanimanje, izjavio je Giles Moon iz aukcijske kuće Heritage Auctions.

"Ljudi je vide kao pop zvijezdu, ali je ona bila puno više od toga", kazao je. "Bila je jako utjecajna, globalni fenomen."

Četiri godine nakon njezine smrti u 48. godini novog su vlasnika našle haljine za nastupe, haljine poznatih dizajnera poput Dolce&Gabbane i Marca Bouwena, osobne bilješke za film "Čekajući izdisaj", nagrade MTV-a, Američke glazbene nagrade, zatim nagrade Emmy pa čak i njemačka televizijska nagrada Bambi.

Putovnica iz 1985. s njezina prvog  međunarodnog putovanja na kojoj je fotografija  21-godišnje djevojke svježa lica prodana je za 11.250 američkih dolara, dok je njezina satenska vjenčanica boje bjelokosti dizajnera Marca Bouwena, u kojoj se 1992. udala za pjevača Bobbyija Browna, prodana za 15.000 dolara.

Glazbena nagrada MTV-a koja je Whitney dodijeljena za najbolji ženski video za How Will I Know za 1985-86. prodana je za 16.500 dolara, a njezina njemačka nagrada Bambi za 15.000.

Prijateljstvo Whitney Houston s bivšim košarkašem Michaelom Jordanom i preminulim južnoafričkim čelnikom Nelsonom Mandelom ovjekovječeno je u darovima koje su joj poklonili - par tenisica Air Jordan i primjerak autobiografije dobitnika Nobelove nagrade s posvetom Mandele "prijateljima Whitney i Bobbyju".

Nakon razvoda od Bobbya Browna i dugogodišnje borbe s ovisnošću o drogi i alkoholu, Houston se 2012. ugušila u kadi u hotelu Beverly Hilton, samo nekoliko ulica od mjesta gdje je održana dražba.

Prije no što je sama dražba počela, pročitana je izjava izvršiteljice oporuke, pjevačicine šogorice Pat Houston: "Sad je pravo vrijeme da se podijele memorabilije Whitney s ljudima koji vole nju i njezinu glazbu". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter