Stuttgart otpustio trenera Labbadiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suparnik Rijeke u 4. pretkolu Europske lige, njemački nogometni prvoligaš Stuttgart otpustio je trenera Bruna Labbadiju nakon vrlo lošeg ulaska u sezonu.

Stuttgart je izgubio sva tri dvoboja u dosadašnjem tijeku sezone u Bundesligi, 2:3 od Mainza, 0:1 od Bayera iz Leverkusena te 1:2 od Augsburga u nedjelju, a usto je izgubio s 1:2 i u prvom susretu 4. pretkola Europske lige od Rijeke na Kantridi u četvrtak.

"Odlučili smo se razići s glavnim trenerom Brunom Labbadijom i s njegovim pomoćnikom Erdincom Soezerom, a ta odluka stupa na snagu odmah", objavio je Stuttgart.

Stuttgart je ove sezone odigrao sedam službenih utakmica i ostvario tek jednu pobjedu, i to u 1. kolu njemačkog kupa protiv amatera iz Berliner Dynamo FC-a. Uz četiri uzastopna poraza, tri prvenstvena i onaj na Kantridi, u 3. je pretkolu Europske lige odigrao dva puta neodlučeno protiv bugarskog Boteva iz Plovdiva (1:1, 0:0) i prošao dalje samo zbog gola u gostima.

Stuttgart i Rijeka će uzvratni dvoboj 4. pretkola Europske lige odigrati u četvrtak s početkom u 18 sati, a ukupni pobjednik će se plasirati u jednu od skupina ovog natjecanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter