Stupici su lijepi, a nekima i skupi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svaki od stotinu stupica postavljenih u bujskoj starogradskoj jezgri Grad je koštao 700 kuna, ukljucujuci montažu. No, gradonacelnik Edi Andreašic je na vijecu rekao da je ta cijena bujske tvrtke Brolex bila upola niža od drugih ponudenih.

Istaknuo je i da su tom investicijom u prvom redu mislili na sigurnost pješaka i uvodenje reda u prometu, odnosno parkiranju.

- Gradani imaju pravo znati jesu li stupici od 14 ili 18-karatnog zlata, ironicno je upitao Edi Kozlovic, a gradonacelnik je odgovorio da ce mu posao oko stupica prepustiti ukoliko nezavisni vijecnik uspije nabaviti i montirati slijedecih 50 komada slicne kvalitete za istu ili manju cijenu. Jasna Opacak (HDZ) je iznijela stav gradana koji nisu zadovoljni gubitkom cijelog reda parkirališnih mjesta u Ulici Flavia, od lokala Rondo prema Stanici.

- Stupici lijepo izgledaju, ali imamo li u planu uredenje novih parkirališta kako bi riješili kronicni nedostatak mjesta, pitala je. Andreašic je rekao da nema govora o gubitku parkirališnih mjesta, jer na tom potezu parkiranje nikad nije bilo dozvoljeno.

- Uredili smo mjesta za 70-ak vozila u Garibaldijevoj, a konacno rješenje ce biti spojna cesta izmedu te ulice i državne prometnice, koja ce nam omoguciti izgradnju parkirališta ispod zidina i zatvaranje starogradske jezgre za promet, najavio je.


Podijeli: Facebook Twiter