Stupici razdora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najnoviji potez tvrtke G. U. Barbariga može se opisati kao iznudivanje otkupa parkirališnih mjesta vezanih uz apartmane. Naime, ta je tvrtka, vecinski vlasnik zemljišta u Barbarigi, vlasnicima apartmana fizicki zaprijecila pristup parkirnim mjestima koja koriste duže i od 20 godina.

G.U. Barbariga je tijekom prošle godine pocela slati dopise s ponudom otkupa parkirališta, a zatim i za kupnju naprava za naplatu parkiranja po cijeni od 600 do 3.300 kuna. Sada su postavili prepreke, pa tko nije kupio, ne može ni parkirati.

"Vecina vlasnika apartmana odbila je kupiti nešto što im po kupoprodajnom ugovoru pripada. Možete misliti kako smo se iznenadili kada su prije desetak dana poceli postavljati parkirne naprave po svim parkiralištima u Barbarigi. Nije mi logicno da je Grad Vodnjan dozvolio postavljanje parkirnih barijera kada ih je njihov komunalni redar vec jednom rušio", kaže Viktor Korošec, predsjednik Društva za skladno bivanje Barbariga.

Clanovi Društva odmah su kontaktirali višeg komunalnog redara Grada Vodnjana Luciana Cukona koji je bio jako iznenaden spomenutom informacijom. Odgovorio nam je da je odluku o uklanjanju parkirnih stupica prošle godine donio on. Uputio da sva pitanja o parkiralištima u Barbarigi postavimo gradonacelniku. Klaudio Vitasovic, koji je i izdao suglasnost G.U. Barbarigi za postavljanje novih naprava za naplatu parkiranja u svemu ovome ne vidi ništa sporno.

"Htjeli smo da svi ti uredaji budu isti, pa smo im izdali suglasnost za jednu vrstu naprava. Znam da bi bilo najbolje da Grad Vodnjan od G.U. Barbarige otkupi sva ta parkirališta i druge prostore koji bi se trebali smatrati javnima, ali nemamo novaca za to...Uostalom, imamo puno vecih problema i prioriteta od Barbarige, i zaista ne vidim kako mi možemo pomoci vlasnicima apartmana. Ako misle da su na bilo koji nacin ošteceni, neka potraže pravdu na sudu", rekao je Vitasovic.

Clanovi udruge za skladno bivanje Barbariga vec su odavno podigli tužbu kod jednog odvjetnickog ureda u Rijeci, no do konacnog rješavanja spora automobile ce morati ostavljati na cesti.


Podijeli: Facebook Twiter