Štulic od Croatia Recordsa traži 25 milijuna €

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branimir Johnny Štulic, utemeljitelj grupe Azra, traži odštetu od Croatia Recordsa u iznosu od najmanje 25 milijuna eura, piše u objašnjenju koje je napisao za Index.hr. Sudski spor u njegovo je ime ovih dana pokrenula grupa americkih odvjetnika uz pomoc njegovih europskih suradnika.

Buduci da ne daje izjave za medije, Štulic je preko svojega glasnogovornika Zorana Živkovica i urednika svojeg Youtube kanala poslao priopcenje u kome tvrdi da ZAMP i dalje automatski od njega prikuplja novac.

- Do 90-ih Jugoton je prodao puno više od milijun primjeraka, no tada je nosac zvuka koštao u današnjem iznosu 25 eura, što znaci da sam do 1990. službeno okrenuo bar 25 milijuna bruto. Buduci da u džepu Croatia Records ima zakon o zastarijevanju nakon 5 godina, znaju da ce platiti samo zadnjih 5 godina, što je nevjerojatan profit koji im omogucava da nastavljaju s pljackom unedogled, porucuje Štulic.

Prema njegovim rijecima, posljednju je uplatu od tadašnjeg Jugotona od 2.000 eura dobio 1990., a Croatia Records i dalje ilegalno prodaje njegove pjesme za velike iznose.

- Do 90-ih potražujem 12 milijuna eura, zatim dvadesetogodišnje kamate na 12 milijuna, plus prevara, krada kopirajta i bezocna eksploatacija zadnjih dvadeset godina (to se ne oprašta), piše u objašnjenju koje je napisao za Index.hr.


Podijeli: Facebook Twiter