Studio MSUI: Obiteljska idila Korane Lukić Šuran

Korana Lukić Šuran
Korana Lukić Šuran

Studio MSUI nastavlja programsku djelatnost u novootvorenoj galeriji na Verudeli. Ovoga petka čast izlaganja pripala je Korani Lukić Šuran, pulskoj umjetnici mlađe generacije. Izložbu je otvorila povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

- Ova je izložba tek izlučak iz autoričine izložbe „Voices“ koja je nedavno bila predstavljena u galeriji Aneks Multimedijalnog centra Luka. Korana je slikarica jasnih i zaokruženih misli. U posljednjem ciklusu bavi se obitelji i to na danas vrlo neobičan način. Ona ističe kolektivizam naspram liberalizma, posegnula je za svojim najbližima odnosno za obitelji u trenucima blagostanja. Korana u prvom redu ističe ljubav i komunikaciju i to onu ljudsku komunikaciju. Ciklus je u prvom redu crtački, s istaknutom groteskom, karikaturalnošću i šaljivošću, zaključila je Cvajner.

Korana Lukić Šuran rođena je 1977. godine u Puli.
Diplomirala u klasi Marijana Pongraca na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Od 1999. godine izlaže na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnica više nagrada za svoja likovna ostvarenja. Članica je HDLU-a Istre.

Izložba se može svakodnevno razgledati do 13. kolovoza od 18 do 23.30 sati. (V. Š.; snimio Manuel ANGELINI))


Podijeli: Facebook Twiter