Studio MSUI-ja: Izlaže Vedran Šilipetar

Vedran Šilipetar pored svojih radova (V. B.)
Vedran Šilipetar pored svojih radova (V. B.)

Izložba slika i skulptura Vedrana Šilipetra otvorena je u studiju pulskog Muzeja suvremene umjetnosti Istre na Punta Verudeli kod hotela Palma.

- Posebno smo ponosni na taj prije dva tjedna otvoreni studio, to je iznimno funkcionalan ambijent i svakako na najbolji mogući način predstavlja spoj kulture i turizma. Za taj se prostor moram prije svega zahvaliti Reliju Slonimu, jer on je čudo od čovjeka, on je došao k nama da nam ponudi otvorenje tog studija, a nismo išli mi moljakati kod njega. Uz to, namjeravamo da i ova ulica, u kojoj se nalazi studio, postane pravi art street, ali nažalost malo je kipara dan-danas, no namjera je napraviti tu pravu umjetničku aleju, kazala je ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić Cvajner.

Ona je također istaknula da će taj prostor biti vrlo važan kada se stara tiskara bude obnavljala.

Zatim se osvrnula na stvaralaštvo Vedrana Šilipetra posebno hvaleći i njegov novinarski rad te izvrsne likovne kritike, koje su dan-danas itekako potrebne.

- On je i izniman crtač stripa, slikar, skulptor, kritičar, glazbenik, zbilja svestrani mladi umjetnik, a treba istaknuti i da se profilirao u brojnim od tih žanrova. Ovdje predstavlja izbor svojih radova nastalih od 2009. godine naovamo, gdje donosi svoje crtačke, slikarske i kiparske radove. Vrlo su bitne za njegov stvaralački opus i njegove koze, gdje predstavlja i jednu duhovitu spiku. On ovdje donosi igrivost, kao i sakralni opus, a posebne su i njegove bijele slike na zidu, rekla je u svome osvrtu na ovu izložbu Gorka Ostojić Cvajner.

Napomenula je i da ovdje Šilipetar donosi neke od najzrelijih slika u njegovome stvaralaštvu, a posebno je značajan njegov crtački senzibilitet.

- Njegovi radovi zaslužuju maksimalnu pažnju, zaključila je Gorka Ostojić Cvajner na otvorenju, kojem su prisustvovali brojni  ljubitelji umjetnosti i kolege likovnjaci. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter