Studio MSUI: Izložba slika Sanje Simeunović Bajec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba „Stvarnost, opsjena i sjene“ pulske slikarice Sanje Simeunović Bajec otvorena je u petak u Studiju Muzeja suvremene umjetnosti Istre u hotelu Palma. Većina slika već je predstavljena  u galeriji Milotić, a preksinoćnjoj je izložbi dodano i šest novih radova manjeg formata. Okupljene je sa radom i izložbom ove umjetnice na otvorenju upoznala povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Slike su nadahnute putovanjem na Lastovo, gdje se slikarica prisjetila djetinjstva i oživjela ugodne uspomene iz vremena kada je ondje provodila praznike. Sjećanja je potom predočila u seriju slika manjih formata koje slojevitim zemljanim bojama uz brzi i sugestivni autorski potez kista progovaraju profinjenom nostalgijom, te slika većeg formata koje karakterizira blagi kolorizam, naglašeni lazurni namazi te potezi gestualnog karaktera.   

- Slike malog formata podsjećaju na herbarij u kojem cvjetovi i listovi biljaka koje smo u djetinjstvu pospremili između stranica debelih bilježnica, sada, kada smo ih nakon dugo vremena ponovno otvorili, progovaraju dragim i pomalo zaboravljenim jezikom. Slike  odišu sjetom i originalnim apstraktnim intimizmom te zaokružuju jedan istinski umjetnički svjetonazor visoke likovne razine i nepatvorene iskrenosti, napisao je u biltenu izložbe Mladen Lučić.

- Putovanje je ovoj slikarici donijelo novi, čisti rukopis sa dimenzijom skrovitosti, ležernosti, finoće i elegancije, a sjećanje koje u nama uvijek pokreće lavinu, obuzdano je bijelim tonovima kojima prikriva tvrdoću svojih grafizama, kazala je Gorka Ostojić Cvajner na otvorenju izložbe. Okupljene je pozdravila i Simeunović Bajec kazavši kako joj je ovo velika motivacija za daljnji rad i zahvalivši svojoj obitelji na podršci.

Sanja Simeunović Bajec Završila je srednju školu Primjenjenih umjetnosti i dizajna, te 1999. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci, odsjek likovne kulture, slikarski odjel. Danas radi u srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna kao profesorica stručnih predmeta. Voditeljica je likovno – kreativne radionice za djecu "Artić" u udruzi More. Član je HDLU-a Istre od 2000. godine. (A. PERCAN)
 


Podijeli: Facebook Twiter