Studio 3 ugostio glazbenike IGSM-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Tamare Obrovac, grupa Nola i Popeye, sinoc su se u sklopu ciklusa koncerata uživo u dobro znanom Studiju 3 Radio Pule predstavila tri mlada glazbenika - Domagoj Miškovic, Mladen Marinovic i Matej Ocvirk iz Istarske glazbene scene mladih.

Tijekom dvosatnog koncerta na repertoaru trojice mladih glazbenika našle su se domace šansone, poznate balade, latino jazz… U svakom slucaju stilski raznovrsan program, što je i bila nakana gostiju.

Dojmljive su bile izvedbe Runjicevih "Stina", Dediceve "Ono sve što znaš o meni" te Gibonnijevih "Tempera" i "Tajna vještina" u kojima je do izražaja dolazio prekrasan glas Mateja Ocvirka, kojeg je skladatelj, vibrafonist, producent, diskograf i jazz edukator Boško Petrovic jednom prilikom nazvao hrvatskim Sinatrom.

Iako ni jedan od ovih glazbenika nije roden u Puli, svi su povezani s Istrom. Miškovic, koji je magistrirao na Mozarteumu u Salzburgu, trenutno je profesor gitare u Glazbenoj školi Ivana Matetica Ronjgova u Puli.

Ocvirk u Pulu dolazi s 14 godina, a trenutno živi i radi u Zagrebu. Solist je Big Banda i Revijskog orkestra grada Pule, a cesto nastupa kao samostalni jazz pjevac suradujuci s brojnim vrsnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva.

Marinovic je takoder studirao na Mozarteumu, a dosad je osvojio brojne nagrade te održao nastupe diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter