Studij ayurvede predstavljen u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trogodišnji studij ayurvedske medicine koji se od ove godine izvodi u Zagrebu predstavljen je na sajmu alternative u Porecu koji je okoncan u nedjelju.

Rijec je o prvom studiju takve vrste u Hrvatskoj. Posvecen je drevnom medicinskom nauku koji u Velikoj Britaniji ima ravnopravan status s ostalim medicinskim praksama, istakli su organizatori sajma.

O tome su u Porecu govorili dr. Mauroof Athique i dr. Venkata Joshi, predavaci s Ayurvedskog fakulteta u Londonu, koji je i maticna ustanova novog zagrebackog studija.

Tijekom sajma se predstavilo 25 izlagaca iz Istre i Kvarnera, koji se bave organskom proizvodnjom, prirodnim lijecenjem duha i tijela ili promicu alternativna ucenja o zdravlju. Istra je pritom predstavljena i kao vilinski kraj i zemlja mistike, što, po sudu organizatorice Ivane Kosanovic, naznacuje još jedan moguci smjer razvoja turizma.

Pod okriljem sajma je tijekom subote i nedjelje održano niz predavanja i radionica, a ponuda je, osim proizvoda i pomagala, ukljucivala i alternativnu literaturu.


Podijeli: Facebook Twiter