Studentski meni odsad 6,5 kuna

Meni za studente odsad 30 posto skuplji
Meni za studente odsad 30 posto skuplji

Od 1. listopada u studentskim menzama diljem Hrvatske ujednačen je jelovnik, ali i cjenik. Odsad su cijene studentske prehrane jednake svim dijelovima zemlje.

Novi cjenik s ujednačenim cijenama izvješen je tako i u pulskoj studentskoj menzi. Cijena menija iznosi 22,60 kuna, a subvencionirana cijena, dakle ona koju plaćaju studenti, iznosi 6,5 kuna. U odnosu na dosadašnji cjenik kada je meni bio 17,06 kuna, a subvencionirana cijena 4,40 kuna, ispada da je prehrana studentima odsad skuplja za trećinu. Međutim, neka su jela poput pizze, lignji te pojedinih sokova jeftinija nego ranije.

- Nisam osjetila preveliku razliku u cijeni, možda zato jer uvijek kombiniram hranu, kazala nam je studentica ekonomije na pulskom fakultetu Ana Šulc.

Što se tiče kvalitete prehrane, Ana kaže da bi voljela da studenti imaju više mogućnosti odabira, primjerice povrća ili juha. Sličnu priču ispričao nam je Robert Anić. Ipak, kaže da nije dobro što je osnovni meni poskupio jer studiranje je ionako dovoljno skupo.

Da poskupljenje nije dobro slaže se i direktor tamošnjeg restorana, odnosno pulske menze Slavko Cukon. Kaže da je razlog poskupljenja menija činjenica da se menze nisu mogle "pokriti" sa 17,06 kuna. Dodao je da je da se dosadašnje cijene nisu mijenjale od 2002. godine pa se nada da će i ove, nove cijene ostati iste jako dugo. (N. SOFTIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter