Studentski kampus ponovno na cekanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natjecaj za gradnju studentskog doma i menze u Puli zbog cega gradnja ovih objekata, odnosno rekonstrukcija napuštene zgrade otorinolaringologije u Opcoj bolnici, nece poceti ovog mjeseca, kako se ocekivalo, ali niti do kraja godine.

Nakon što je na natjecaju u srpnju za izvodaca izabrana tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda na temelju kriterija najniže cijene, a cija je ponuda iznosila 14,6 milijuna kuna, dvije su tvrtke uložile žalbu - Radnik d.d. iz Križevaca, koji je kasnije žalbu povukao te Osijek-Koteks. Žalili su se na to da je jedna od 18 ponuda koje su pristigle na natjecaj, i to upravo ona tvrtke Fenix, bila dostavljena u nezapecacenoj omotnici.

- Komisija je djelomicno prihvatila navode iz žalbe jer ponuda zaista nije bila zapecacena, ali je utvrdeno da je bila zatvorena. Istodobno je komisija pronašla u dokumentaciji za nadmetanje i nekoliko neuskladenosti sa Zakonom o javnoj nabavi.

Sada se mora ponoviti cijela procedura raspisivanja natjecaja, a zbog dugotrajnosti ovog postupka, gradnja doma i menze nažalost nece zapoceti ove godine, kazao je Robert Matijašic, rektor Sveucilišta Jurja Dobrile, gdje su bili neugodno iznenadeni kada je državna komisija 24. kolovoza donijela rješenje kojim je poništena odluka o odabiru najpovoljnije ponude i postupka javne nabave.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta upravo analiziraju gdje su ucinjeni propusti, a neslužbeno doznajemo da je natjecaj proveden kao i za sve slicne investicije tako da su im nejasni razlozi za njegovo poništenje. Kako isticu naši sugovornici, sve vodi tome da je državna komisija zaustavila ovu investiciju da bi se odgodio pocetak gradnje doma i menze, odnosno uštedio državni novac. (Maša JERIN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter