Studentski festival posvećen mladim dramskim piscima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti (ADU) danas počinje 4. DeSADU - studentski festival posvećen mladim dramskim piscima, tijekom kojega će se do petka izvesti pet čitanja novih dramskih tekstova.

Čitat će se tekstovi Dine Vukelić, Karle Crnčević, Kristine Kegljen, Mirne Rustemović i Ivana Penovića, studenata dramaturgije čiji su tekstovi odabrani putem javnoga natječaja za koji je interes iz godine u godinu sve veći, izvijestila je akademijina dramska sekcija, nositelj festivala.

Uz javna čitanja tekstova, osmišljena je slušaonica "Radiodrame u Kantini", koja afirmira i predstavlja rad današnjih studenata, budućih stvaratelja radiodramskog programa.

Organizirat će se i javna tribina na temu perspektive dramskog teksta mladih autora, čiji su gosti redateljica Franka Perković, redatelj Tomislav Pavković i dramatičar Tomislav Zajec.

Četvrti po redu DeSADU otvorit će tekst "One male stvari poslije polusna" Dine Vukelić, a program će se nastaviti druženjem studenata na Akademiji.

Studenti ističu da taj program ne bi bio ostvariv bez potpore novoga dekana Borne Baletića te niza donatora, sponzora i pokrovitelja tog studentskoga projekta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter