Studentski dom treba imati 500 mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Najavljeno je da ce se studentski dom i menza poceti graditi ovoga ljeta, ali još uvijek nema potvrde glavnog projekta. S druge strane, rektorat je uselio u napuštene prostorije Opce bolnice u ožujku ove godine. Mislimo da nije primjereno da je uprava dobila nove prostorije, na koje je utrošeno oko 500 tisuca kuna, dok oni najvažniji cimbenici pulskog sveucilišta, studenti, cekaju godinama i nakon svih pustih obecanja još nisu riješene osnovne potrebe, dom i menza", rekao je clan Ladonje Filip Zoricic.

Podsjetio je da su troškovi uredenja doma i menze procijenjeni na oko 16 milijuna kuna te da je kapacitet doma povecan sa 120 na 145 mjesta. No, Zoricic upozorava da i ta brojka i dalje nije dovoljna.

- Projekt bi trebalo zapoceti tek kada se kapaciteti povecaju na najmanje 500 postelja, što je dovoljno za 20 posto onih koji studiraju izvan Istre. Nije bitno reci da imate dom i menzu, vec i kolike kapacitete imaju, kaže Zoricic.

Na sveucilištu studira oko 2.800 studenata, od kojih je oko 35 posto iz Pule i okolice, 45 posto iz ostatka Istre, a 20 posto dolazi iz raznih dijelova Hrvatske. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter