Studenti sami poceli graditi dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Preuzeli smo stvar u svoje ruke i, buduci da nitko drugi nece, sami cemo si izgraditi studentski dom", porucili su studenti okupljeni u Nezavisnu studentsku inicijativu koji su danas u dvorištu Sveucilišta Jurja Dobrile uz miješanje malte i slaganje cigli izveli performans gradnje studentskog doma. Takoder su podigli zid koji simbolizira njihovu borbu za besplatno obrazovanje.

Ovim su cinom pulski studenti obilježili peti dan blokade sveucilišta porucivši svima da nece odustati od svojih zahtjeva za besplatno obrazovanje za sve kao i za izgradnju doma i menze.



"U ovom trenutku blokirano je preko 70 sveucilišta i fakulteta u svijetu od kojih su neki pod blokadom vec nekoliko tjedana, a sve u svrhu standardizacije bolonjskog procesa i borbe za besplatnim obrazovanjem", porucili su studenti na konferenciji za novinare.

Vecer prije na plenumu su nastavak blokade izglasala 152 studenta, a 57 ih je bilo protiv, dok je sedam suzdržanih. Sljedeci plenum je veceras u 19 sati u dvorani 406 Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic".


Podijeli: Facebook Twiter