Studenti pulsko sveucilište ocijenili cetvorkom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija za znanost i visoko obrazovanje pocela je vanjsku evaluaciju sustava kvalitete Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu postupka periodicne prosudbe sustava osiguravanja kvalitete kojim su obuhvacena sva javna sveucilišta u Hrvatskoj.

Strucno povjerenstvo, koje cini i clan iz inozemstva, tijekom tri dana proucit ce dokumentaciju, obici sve odjele i razgovarati sa svim predstavnicima sveucilišta, ukljucujuci studente.

- Cilj je ovog postupka ocijeniti svrsishodnost, ucinkovitost i stupanj razvijenosti sustava osiguravanja kvalitete te njegov doprinos stalnom unapredenju kvalitete visokog ucilišta u skladu s nacionalnim i medunarodnim standardima, odgovorila je Silvija Vrgoc, glasnogovornica agencije.

Sveucilište je prethodno izvršilo unutarnju procjenu kvalitete rada temeljem upitnika koji su ispunjavali studenti i profesori, a koja je predstavljena povjerenstvu. Prema posljednjoj evaluaciji koja je provedena za zimski semestar ove akademske godine, studenti su ocijenili pulsko sveucilište solidnom cetvorkom, odnosno s 4,3. Za razliku od godinu dana ranije, studenti su dali bolje ocjene nacinu odvijanja nastavnog procesa.

S druge strane, profesori su ove godine bili kriticniji prema svom radu te su se ocijenili nižim ocjenama, ali ipak i dalje višima nego onima što su im dali studenti. Tako su profesori procijenili svoj rad na sveucilištu s odlicnim uspjehom - 4,6.

S obzirom na usporedbu svih studija, najzadovoljniji su studenti Odjela za studij na talijanskom jeziku (4,5), a najmanje oni koji studiraju Znanost o moru (3,8), s time da se ovaj interdisciplinarni studij vecim dijelom odvija na Institutu "Ruder Boškovic", Centru za istraživanje mora u Rovinju.(M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter