Studenti, oprema je vrednija od svih vas!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

'Ovo je laboratorij, izlazite napolje jer ovdje ima opreme koja vrijedi više nego vi svi zajedno!', kazao je rijeckim studentima iživcirani profesor.

Nakon što im je dekan zabranio ulazak na faks bez legitimiranja koje su provodili zaštitari privatne zaštitarske tvrtke zbog cega je 23. studenog došlo do naguravanja na ulazu, aktivisti Nezavisne studentske inicijative naišli su na Filozofskom fakultetu u Rijeci na novu neugodnost.



Iznerviran dolaskom studenata u laboratorij, profesor s Odjela za politehniku, Gordan ?urovic nije birao rijeci da ih istjera van. Tocnije, obratio im se sljedecim rijecima: "Ovo je laboratorij, izlazite napolje jer ovdje ima opreme koja vrijedi više nego vi svi zajedno!"

Snimka profesorova grubog omalovažavanja studenata objavljena je na YouTubeu i na stranici mojfaks.com pod naslovom "Znanje nije roba, a studenti?", a taj je dogadaj, prema izjavama pojedinih studenata, prethodio novom naguravanju zbog mobitela kojim su studenti snimali incident.

Blokada rijecko Filozofskog fakulteta izglasana je prošloga tjedna, a zapocela je u ponedjeljak, 23. studenog. Blokirani su i Filozofski fakulteti u Zagrebu, Puli i Splitu te Fakultet politickih znanosti. Nezavisna studentska inicijativa namjerava akcijom blokada fakulteta ukinuti školarine i druge vrste nameta u visokom školstvu.


Podijeli: Facebook Twiter