Studenti Opcini duguju 435 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Korisnici studentskih kredita, njih 20-ak, odobrenih u posljednjih 15-ak godina, Opcini Pican ukupno duguju 435 tisuca kuna, što je više od deset posto realnog proracuna, izvijestio je procelnik Antun Bažon na posljednjoj sjednici vijeca.

Na problem je tijekom aktualnog sata podsjetio Daniel Stanic, HSU-ov vijecnik, pitajuci mogu li se dugovi otpisati studentima koji su diplomirali u roku, s obzirom na to da pojedinacni iznosi dostižu i 35 tisuca kuna.

Nacelnik Ivan Frankovic (IDS), medutim, kategoricno je ustvrdio da su korisnici potpisali ugovor prema kojem ce kredite vracati nakon što se zaposle na neodredeno vrijeme, te da bi, uostalom, otpisivanje dugova pojedincima bilo nekorektno prema onima koji su izvršili svoje obaveze prema Opcini.

Po njemu, to je velik problem za Opcinu koja, ipak, kako rece nacelnik, ima podlogu za tužbu. Kristina ?urovic (nezavisna) - bivša potpredsjednica, a aktualna potpredsjednica vijeca - dometnula je da se mnogi ni nisu javljali na natjecaje, znajuci da ce morati vracati novac.


Podijeli: Facebook Twiter