Studenti obnavljaju istarske gradove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset i osma motovunska medunarodna ljetna škola arhitekture Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu održava se od 5. do 12. kolovoza, uz sudjelovanje tridesetak studenata arhitekture i dizajna te desetak profesora i voditelja radionica sa sveucilišta u Italiji, Austriji, Danskoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Sloveniji, Srbiji, Kanadi i Hrvatskoj.

I ove je godine tema "Tradicija, kreativnost i održivost", a obradivat ce se kroz projektne zadatke i vježbe vezane uz obnovu istarskih gradova i šireg istarskog podrucja te uz uredenje urbanih detalja i prenamjene nefunkcionalnih prostora, poput kamenoloma i rudnika, s naglaskom na koncepte održivog razvoja i arhitekture.

Studenti ce se pozabaviti i projektiranjem rekonstrukcije triju motovunskih ruševina koje treba hitno obnoviti, a u vlasništvu su Arhitektonskog fakulteta, odnosno Sveucilišta u Zagrebu, naglasio je najavljujuci ovogodišnji program voditelj škole Ljubomir Mišcevic.

U sklopu programa škole u pulskom Multimedijskome centru Luka 7. kolovoza bit ce otvorena izložba radova lanjskih polaznika.

Bit ce održano i nekoliko strukovnih seminara: drugi medunarodni seminar o arhitekturi pasivne kuce (u suorganizaciji projekta Europske unije PASS-NET Hrvatska) na kome ce se predstaviti najnoviji projekti, ostvarenja i propisi u niskoenergetskoj gradnji i standardi koji stupaju na snagu od 2011. godine; te jednodnevni cetvrti medunarodni seminar o ljetnim školama i radionicama vezanim uz arhitekturu i dizajn u Hrvatskoj i svijetu.


Podijeli: Facebook Twiter