Studenti o razvijanju vještina i novim inicijativama AIESECA-a


U organizaciji pulske podružnice međunarodne studentske organizacije AIESEC, u hotelu Pula se od 30. ožujka do 3. travnja održava Spring Ledership Development Congress. Radi se o jednoj od najvažnijih konferencija takve vrste u Hrvatskoj. Okupljenih 80-ak članova AIESEC-ovih odbora iz Pule, Rijeke, Zagreba, Varaždina i Splita ovdje razvija svoja znanja i vještine kroz interaktivne radionice i predavanja, a nacionalni odbor im prenosi informacije o projektima udruge na globalnoj razini.

Tim je povodom održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili predstavnici studenata, Grada Pule, pulske Turističke zajednice, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" (FET) i domaćina - hotela Pula.

- Najveća ste međunarodna studentska organizacija, koja djeluje u 114 zemalja, ostvarujući respektabilne rezultate i studentima omogućujete stjecanje novih iskustava i vještina, upoznavanje drugih kultura i širenje vidika. Na takav se način stvaraju lideri promjena, koji su nam itekako bitni - poručila je pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović.

Direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, članica AIESEC Alumni zajednice, kazala je da je ova organizacija dosta odredila život i značajna je za mlade ljude jer im daje dodatne mogućnosti, uz fakultetsko obrazovanje.

Lucija Mlačak, potpredsjednica AIESEC-a Hrvatska, najavila je za kraj travnja projekt "Youth Speak Forum", u sklopu kojega će mladi u cijeloj Hrvatskoj imati prigodu doći u kontakt s kompanijama i raspravljati o UN-ovim ciljevima održivog razvoja poput važnosti obrazovanja, sprječavanju siromaštva i ravnopravnosti spolova. (Zapisala i snimila Kristina FLEGAR)

* OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. TRAVNJA)


Podijeli: Facebook Twiter