Studenti lakše do posla jer su jeftiniji od sezonaca

Animacija u kampu Bi Village (M. ANGELINI/arhiva)
Animacija u kampu Bi Village (M. ANGELINI/arhiva)

Već sada počelo je oglašavanje za sezonske poslove putem pulskog Studentskog servisa iako se većina poslova za studente, pretežito u turizmu, ali i drugim sezonskim poslovima počinje oglašavati punom parom u svibnju.

Očekuje se da će ovog ljeta biti sklopljeno više od devet tisuća studentskih ugovora, a već je sada preko Studentskog servisa prijavljeno 1.325 studenata. Računa se da će posao putem ovog servisa u Istri naći oko dvije i pol tisuće studenata.

- Svake godine imamo po deset posto porast broja studentskih ugovora u odnosu na godinu ranije, a tako će biti i ove godine. U ova krizna vremena poslodavci se rado odlučuju za rad studenata, jer je njihov bruto sat jeftiniji od zapošljavanja na određeno vrijeme. Ujedno, studenti su se pokazali odličnim djelatnicima, kaže nam ravnatelj pulskog Studentskog servisa Slobodan Pola.

Kao i prethodnih godina interes poslodavaca ostao je isti jer se osim otvaranja jednog novog trgovačkog centra, u istarskom gospodarstvu ništa nije promijenilo. Tako će najtraženiji biti servirke i serviri, konobari, sobarice, turistički animatori te djelatnici za rad u kafiću.

Traže se i radnici u trgovinama i u Zračnoj luci. Studenti mogu računati na jednake satnice kao i lani, a one se, ovisno o poslu, kreću od 18 do 28 kuna na sat. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter