Studenti i dalje bez restorana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni tjedan dana prije pocetka predavanja na Sveucilištu Jurja Dobrile, koja startaju 5. listopada, pulski studenti nemaju riješeno pitanje prehrane. Nakon što je zbog brojnih nepravilnosti restoranu Markat u Puli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odbilo produžiti ugovor o subvencioniranoj prehrani, pulskim studentima je na raspolaganju ostao po kapacitetu nedostatan restoran Mozart u sklopu Doma oružanih snaga.

Voditelj Studentskog centra u Puli Slobodan Pola bio je uvjeren da ce problem biti riješen do 1. listopada buduci da su u meduvremenu pronašli šest restorana koji su bili spremni preuzeti organiziranje studenske prehrane. Medutim, povjerenstvo za kontrolu studentske prehrane, koje je 17. rujna obišlo lokacije u Puli, nije bilo zadovoljno videnim pa ugovor još nije potpisan te je organiziranje studentske prehrane i dalje neizvjesno. Da bi donekle odgovorili na potrebe studenata, u menzi Doma oružanih snaga vec su povecali broj sjedecih mjesta sa 75 na 135.

Zbog nastale situacije sve veci broj studenata nezadovoljan je što je ministarstvo odbilo produžiti ugovor Markatu, iako su upravo oni nadležnima, kao i medijima, ukazali na brojne nezakonitosti u radu ovog restorana, od izdavanja lažnih racuna pa sve do naplacivanja skupljih obroka suprotno važecem cjeniku. Studenti sada zamjeraju što menza u Domu oružanih snaga, osim što nema veliki izbor hrane, nedjeljom ne radi. Voditelj studenskog restorana istice da je to istina, ali da je nedjeljom u rujnu zatvoren i Markat koji je, dodaje, i dalje jedan od mogucih kandidata da ponovno bude studentski restoran ako ukloni nepravilnosti.

"U Puli za sada ne postoje restorani koji imaju prostorni kapacitet za veci broj studenata. Obišli smo restorane koji su izrazili interes za pružanje studentske prehrane te cemo do kraja rujna razmotriti mogucnost njihovog eventualnog ukljucivanja u taj sustav", kažu u ministarstvu. Smatraju da restoran Mozart, nakon što je proširio kapacitet, u potpunosti osigurava prehranu studenata tijekom rujna i pocetkom listopada kada se u Puli hrane uglavnom samo studenti koji izlaze na jesenske ispitne rokove.


Podijeli: Facebook Twiter