Studenti filmskih fakulteta u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog se tjedna, do subote, 19. listopada, u Grožnjanu, u nastavnom prostoru Akademije dramske umjetnosti održava četvrto izdanje radionice pod imenom "Film Editing Masterclass" u kojoj sudjeluju studenti i profesori europskih filmskih fakulteta iz Zagreba (ADU), Praga (FAMU), Berlina (HFF), Lodza (PWSFTviT), Bratislave (VŠMU) i Beograda (FDU).

Program se sastoji od dnevnih radionica uz mentorstvo međunarodnih profesora i predavanja "Work in progress" na kojima gosti predstavljaju probleme i rješenja u postprodukciji svojih filmova (Le Grand Cahier i Obrana i zaštita). Na završnoj projekciji svojih radova studenti će upoznati profesore i kolege s rezultatima stvaralačkog rada tijekom radionice, sudjelovati u izlaganjima i raspravi o dojmovima sudionika radionice o svakom pojedinom radu.

Studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti imaju na ovaj način priliku intenzivno raditi s profesorima iz najpoznatijih europskih filmskih škola, dok će europski studenti izraditi kratke filmove uz mentorstvo hrvatskih profesora s ADU-a, na materijalima iz domaćih i američkih filmova.

Radionica u Grožnjanu, kako ističu studenti, idealno je mjesto za osobni i kreativni razvoj svih sudionika, kao i prigoda za druženje s kolegama iz drugih zemalja. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter