Studenti cekaju novu zgradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U bivšoj vojarni, gdje trebaju proraditi studiji rijeckog veleucilišta, nema nikakvih pomaka premda je bivši pazinski gradonacelnik Neven Rimanic dao rijeckom veleucilištu 200 tisuca kuna i sadašnji još jedanput toliko, ustvrdio je Valter Milohanic (nositelj Nezavisne liste) na sjednici gradskog vijeca.

Gradonacelnik Renato Krulcic odgovorio je da za mandata ranijeg gradonacelnika ništa nije bilo isplaceno, tako da je ovogodišnja uplata od 200 tisuca kuna prva gradska dotacija veleucilištu, a njome su "pojacana" vlastita sredstva veleucilišta od 700 tisuca kuna. S tih 900 tisuca kuna pocet ce, cim veleucilište provede natjecaj za izbor izvodaca radova, uredivanje cetiri ucionice, referade, kotlovnice i dijela instalacija, da bi 150 polaznika studija poduzetništva, koji vec djeluje u Pazinu, moglo što prije prijeci u vojarnu.

Krulcic je podsjetio da su smanjenjem državnog proracuna rijeckom veleucilištu uskracena dva milijuna kuna za osposobljavanje zgrade u vojarni, i izrazio nadu da ce taj obecani novac biti odobren u 2010. godini.

Tomislav Cubric (Nezavisna lista) pitao je kada ce se ukloniti natpis negdašnjeg kafica Foiba, koji je vec 13 godina zatvoren, a njegov istaknuti naziv zgražava talijanske goste i turiste. Procelnik gradskog Odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Danijel Maurovic napomenuo je da u gradu ima slicnih zastarjelih natpisa i da se takvi problemi rješavaju "akcijama": jedna od takvih akcija bila je nedavna kontrola ugostiteljskih terasa, a uskoro slijedi "akcija" za natpise i tende.

Stanka Mališu (HDZ) je zanimalo hoce li Grad urediti trg i parkiralište iz crkvu na Starom Pazinu. Gradonacelnik je odgovorio da tih stavki nema u proracunu za sljedecu godinu, no treba provjeriti je li ih Mjesni odbor Stari Pazin uvrstio u svoje prioritete.


Podijeli: Facebook Twiter