Studeni u INK-u: Premijera, gostovanja, reprize...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba gostuje večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula s predstavom "Ne igraj na Engleze". Dramaturginja je Dora Delbianco, a režiser Vinko Brešan. Glume Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.

Sudeći po tekstu "Ne igraj na Engleze", Vladimir Đurđević (1977.) ima sve preduvjete da postane autor prepoznatljivog i specifičnog rukopisa među našim najmlađim dramatičarima.

Predstava riječkog Rubikon Teatra u suradnji s pulskom Tofom uz partnerstvo INK-a "Coito ergo sum" bit će premijerno izvedena u srijedu 6. studenog u 20 sati, a reprizno dan kasnije, također u isto vrijeme. To djelo Jelene Tondini u podnaslovu je navedeno kao politička porno oda tranziciji. Redatelj i koreograf je Zvonimir Peranić. Izvođači su Nataša Petrić Tasha, Ana Ljutić, Kristijan Ćoza, Gregor Klarić, Zoran Josić i Roko Katalinić.

U petak 8. studenog u 11 sati na rasporedu je program pulskog MUP-a "Nasilje za nasilje nema opravdanja". Sarajevski Altteatar s predstavom "Dino food eliminator" gostuje u ponedjeljak 11. studenog.

Zagrebački Planet Art predstavit će svoj naslov "Plemena" 13. studenog. Redateljica je Slavica Knežević, a igraju: Marko Torjanac, Jasna Palić, Lana Gojak, Matija Kačan, Slaven Španović i Petra Kurtela. Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta govoreći o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi.

U sklopu Noći kazališta 16. studenog u 20 sati bit će izveden "Mistero buffo" Daria Foa, a u 21.30 nastupaju Sofija Cingula i Vesna Ivanović Ocvirk s programom "Raspjevani likovi iz književnosti".

Karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom u ponedjeljak 18. studenog gostuje s predstavom "Izbaci uljeza". Redateljica je Ivana Peroš, a uloge tumače Ana Begić-Tahiri i Vladimir Tintor. 

U predstavi "Posjetitelj/Posetilac" beogradskog Ateljea 212 na programu 23. studenog glume Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Anđela Simić i Branislav Trifunović.       

U povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja u srijedu 27. studenog održat će se Dan otvorenih vrata Dramskog studija INK-a. (V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter