Studeni na daskama INK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studeni na daskama Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula otvara gostovanje HNK-a Varaždin u petak, 4. studenog, u 20 sati, predstavom "Ljepotica iz Leena" irskog dramaticara Martina McDonagha u režiji Ksenije Krcar. Glume Hana Hegedušic, Gordana Slivka, Robert Plemic i Ivica Pucar.

U subotu, 5. studenog, u 20 sati, u INK-u gostuje zagrebacki Žar ptica s predstavom "Diva" Marijane Nola. Predstavu je režirao Želimir Mesaric, a glume Natalija ?ordevic i Marija Sekelez koja ovom predstavom obilježava 35 godina bogate glumacke karijere i umjetnickog djelovanja.

U utorak, 15. studenog, u 20 sati, te u srijedu 16. studenog u 11 sati talijanska drama HNK-a Ivana pl. Zajca iz Rijeke gostuje s predstavom "Ekscentricnosti jednog slavuja" Tenneseeja Williamsa u režiji Jurija Ferrinija koji potpisuje i scenografiju, dizajn rasvjete i izbor glazbe te slovi kao jedan od najzanimljivijih talijanskih redatelja na europskoj kazališnoj sceni. U predstavi igraju Elena Brumini, Bruno Nacinovich, Alida Delcaro, Woody Neri, Elvia Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Toni Plešic, Rosanna Bubola, Miriam Monica, Lucio Slama.

U cetvrtak, 17. studenog, u goste dolazi HNK Šibenik s predstavom "Kontrakcija" Mikea Bartletta, u režiji Nenni Delmestre, glume Orijana Kuncic i Matea Elezovic, a pocetak je u 20 sati.

Noc kazališta na redu je u subotu, 19. studenog. Pocinje u 18 sati reprizom predstave iz zavicajne produkcije INK-a "Putovima glagoljaša". Rijec je o edukacijskoj komediji u režiji i prema tekstu Samante Milotic Bancic. Kazališna noc se nastavlja u 19.15 sati u foajeu INK-a Kazališnim intermezzom "Dario Fo: Mistero Buffo, Bonifacije VIII", a u 20 sati bit ce reprizirana "Furbacona", takoder u produkciji INK-a.

U cetvrtak, 24. studenog, s pocetkom u 20 sati pulska pijanistica Elda Krajcar Percan i njezini gosti svecanim ce koncertom proslaviti 30 godina umjetnickog i pedagoškog rada. U subotu, 26. studenog, s pocetkom u 17 sati, u organizaciji Talijanske unije održat ce se 40. Festival djeteta Voci nostre.

Ponedjeljak 28. studenog, rezerviran je za "Spektakluk", hit-predstavu zagrebackog satirickog kazališta "Kerempuh" u kojoj su kompletni autori glumci i voditelji Tarik Filipovic i Rene Bitorajac koji potpisuju režiju, tekst, kostime i koreografiju i opisuju je kao "glazbeno-scensko-komicno-tragicni spektakl". (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter