Studenac - Pula 70:59

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se radilo o dvoboju 2. kola, košarkašice "Pule" veceras su, nakon odgodene utakmice 1. kola sa šibenskim "Jolly JBS-om" napokon debitirale u Ligi za prvaka. Na gostovanju u Omišu kod "Studenca", konkurenta s kojim su poslije osnovnog dijela A-1 lige izborile plasman medu elitom, poražene su 59:70.

Puljanke su u vecerašnjem dvoboju bile uspješnije u igri pod obrucima odnosno u skokovima (40 naspram 33 domacina), ali veliku ulogu u porazu odigrao je pozamašan broj izgubljenih lopti, cak 21, i to uglavnom onih koje su bile posljedica krivih dodavanja.

U prvoj cetvrtini "Pula" je pri rezultatu 11:11 napravila seriju 6:0, no zahvaljujuci dvjema greškama "Studenac" se do kraja prve dionice vratio u igru, na samo dva poena zaostatka. Kod 21:21 u drugoj cetvrtini domaca je ekipa nanizala osam uzastopnih poena i ta je faza prvog poluvremena bila presudna za ishod nakon prvih 20 minuta igre, koje su pulske košarkašice završile u minusu od sedam poena.

Poslije rezultatski izjednacene trece cetvrtine u kojoj se uglavnom igralo koš za koš, Puljanke su u odlucujucoj dionici utakmice zaigrale zonu u obrani koja se odmah pozitivno odrazila na rezultat. Smanjile su zaostatak na samo tri poena (53:56), i potom prokockale dva napada, no domaca ekipa te greške nije kaznila.

Medutim, nakon treceg promašaja "Pule" za moguce izjednacenje i eventualni preokret "Studenac" je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke i pobjedonosno finiširao utakmicu.

Dvorana OŠ "Josip Pupacic". Gledatelja: 100. Suci: Vulic, Petani i Danijela Cikic (svi Zadar).

STUDENAC: Puljic 2, Vrvilo 12, Kalajdžic, Dincic, Buzov 8 (0-1), Javorcic 8, Šeric 15 (4-6), Vrkic, Vladanovic, Todoric, Dilber 2, Šesnic 23 (1-2).

PULA: ?ukic 4, Premasunac 12 (0-3), Flaherty 13 (1-2), Cvjetkovic 4, Percan, Valentic 5, Konjevic, Jovanovic 6, Ramljak 15 (3-4), Jakelic.

 


Podijeli: Facebook Twiter