Stube pored Kluba Uljanik zvat će se po Tusti

Tusta dobiva svoje mjesto u Puli
Tusta dobiva svoje mjesto u Puli

Ovih je dana pulski gradonačelnik Boris Miletić podržao inicijativu da se po lani preminulom Branku Črncu Tusti, frontmenu legendarne pulske punk grupe KUD Idijoti, nazovu stube koje vode od Kluba Uljanik prema Monte Zaru. Riječ je o stupama koje se nalaze zdesna od ulaza u klub u kojem je i sam Tusta održao veliki broj vrlo uspješnih koncerata.

- Ja sam podržao tu inicijativu, a lokacija tih stuba činila mi se odličnom i zbog blizine rock kluba Uljanik u kojem je i Tusta "ispričao" svoje stranice života, pa mislim da je to lijepo i primjereno, a s druge strane ne stvaramo troškove koji bi nastali da smo preimenovali neku drugu ulicu, jer bi stanari morali raditi nove dokumente. U svakom slučaju mislim da je to lijepa inicijativa s kojom se složila i njegova obitelj, ustvrdio je gradonačelnik Miletić.

Dodao je kako je ta inicijativa sada upućena Odboru za utvrđivanje prijedloga novih imena ulica i trgova na području Pule koji će o njoj raspravljati, dok će konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće Pule.

Valja podsjetiti da je sama inicijativa potekla od Roberta Cveka koji je pokrenuo inicijativu da se u spomen na preminulog Branka Črnca Tuste, jedna od pulskih ulica nazove njegovim imenom.

- Razmišljanja su išla u smjeru da to mora biti neka prikladna ulica, ne negdje na periferiji ili izvan grada, ali smo morali voditi računa o dvije stvari: da se mijenjaju nazivi ulica u centru grada i da to ne bude trošak stanarima zbog mijenjanja dokumenata.

Igrom slučaja te stube koje vode od rock kluba Uljanik prema Monte Zaru nisu imale naziv. Doduše bilo je i drugih varijanti, primjerice ulica koja od Stoje vodi prema Valovinama, no ove stube su nam se više svidjele i zbog blizine kluba Uljanik u kojem je Tusta puno puta nastupao, ali i zbog toga što mu majka živi na Monte Zaru pa je dio svog djetinjstva proveo upravo u ovom dijelu grada, pojasnio nam je Cvek.

Konzultirali su se, kaže, i s Tustinom obitelji, prije svega sa suprugom, kćerkom i sinom, i oni su se s tom lokacijom složili, a što je važno, složio se i sam gradonačelnik Miletić.

- Dakle, to sada ide u proceduru, mislim da se može jednostavno izvesti, bez troškova i obitelj je zadovoljna. Mislim da smo ispunili sve kriterije, rekao nam je na kraju Cvek. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter