Struka nagradila "Valiže i deštine"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Etnografski muzej Istre iz Pazina dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog muzejskog društva za realizaciju multimedijalne izložbe "Valiže i deštini", odlucio je ocjenjivacki sud HMD-a.

- Vrlo smo zadovoljni što je nakon višegodišnjeg truda naš rad prepoznat, rekla nam je ravnateljica EMI-ja Lidija Nikocevic. Dodala je da joj je drago što i muzeji izvan Zagreba konkuriraju za najviše nagrade. Spomenula je da su u realizaciji izložbe primijenili novi muzejski pristup, koji spaja multimediju i nematerijalnu kulturu.



Dirljiva izložba koja na autentican i objektivan, a istovremeno moderan nacin progovara o jednom od najvažnijih društvenih dogadaja istarskog 20. stoljeca - iseljavanju, otvorena je lanjskog travnja. Može se pogledati svakog radnog dana jer je postala pocetni dio buduceg modernog etnografskog postava muzeja.

Nagradu za životno djelo "Pavao Ritter Vitezovic" dobio je muzejski savjetnik iz zagrebackog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Jakov Radovcic, dok je posebno priznanje pripalo strucnom timu Etnografskog muzeja u Zagrebu za izložbu "Moc boja: kako su boje osvojile svijet", održanu od ožujka do prosinca 2009. Nagrade HMD-a, uz obrazloženje, bit ce urucene dobitnicima 17. svibnja na prigodnoj svecanosti u Muzeju grada Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter