Strojovođa rekao da nije mogao zaustaviti vlak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strojovođa vlaka koji je u srijedu izletio iz tračnica u Santiagu de Composteli izjavio je nakon nesreće da nije uspio zakočiti jer je vlak "išao prebrzo", rekao je jedan svjedok za španjolsku televiziju Antenu 3.

Po riječima svjedoka Evarista Iglesiasa koji se odmah uputio na mjesto nesreće ne bi li pomogao u spašavanju ozlijeđenih, strojovođa je rekao da je vozio prebrzo i nije uspio zaustaviti vlak.

"Rekao je da je trebao zakočiti i smanjiti brzinu na 80 km, ali nije uspio jer je vozio prebrzo", posvjedočio je taj čovjek.

"Neprestano je ponavljao 'Želim umrijeti, želim umrijeti'. Nije prestajao to ponavljati i govoriti kako nije htio da se to dogodi", dodao je Evaristo u razgovoru objavljenom u nedjelju.

Strojovođu Francisca Josea Garzona Ama (52) okrvavljenog su lica izvukli spasioci i prevezli ga u bolnicu.

Mlada putnica Carla Serrano, koja je u nesreći zadobila lakše ozljede, rekla je u razgovoru za javnu televiziju da je na zaslonu s informacijama u svome vagonu vidjela da vlak vozi brzinom od 200 km/h. "Bilo je strašno. Ljudi su ležali mrtvi na pruzi", izjavila je.

Strojovođa je u razgovoru sa željezničkom stanicom putem radioveze, kako prenosi list El Pais, uoči nesreće priznao da je vozio brzinom od 190 km/h umjesto 80. Smješten je u pritvor pod optužbom za "ubojstvo iz nehata" i treba ga ispitati sudac suda u Santiagu de Composteli. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter