Štrikamo,slikamo i kupujemo za oboljelog Nicoloa


Nakon što se prije sedam godina Zajednica Talijana Rovinj "Pino Budicin" uključila u humanitarnu pomoć za obitelj Jurić, kojoj je zahvaljujući iznimnom zajedništvu Rovinjca u Rovinjskom Selu izgrađena obiteljska kuća, kamen dobrote se zakotrljao. Od tada, i to svake godine članice "Pina Budicin" kroz čitavu godinu, a posljednja dva-ri mjeseca intenzivno proizvode prigodne blagdanske rukotvorine, od kojih prihod od prodaje odlazi u ruke najpotrebnijima.

Podsjetimo, nakon obitelji Jurić, angažirane su bile i u nabavci-kupnji ginekološkog stola, aparata za limfnu drenažu, prikupljanju sredstva za plaće nastavnike koji rade s djecom s posebnim potrebama, pomoć bolesnom dječačiću Nicolou Del Conte, a lani i za nabavku tobogana za male vrtićare, koji je potom postavljen u parku Valdibora.

- I ove godine sajam rukotvorina je humanitarnog karaktera, a prilog od prodaje ide u korist petogodišnjeg i teško oboljelog dječaka iz Žminja, rekla nam je Marija Tamburini, dopredsjednica Zajednice Talijana "Pino Budicin" iz Rovinja i jedna od inicijatorica Mercatina di Natale, u kojem i sama svojim rukotvorinama sudjeluje od samog začetka.

Novost, ovogodišnjeg, sedmog po redu sajma, su blagdanski aranžmani od vinove loze koji se svojom atraktivnošću, ali i posebnošću, doista izdvajaju. Uz njih, tradicionalno sajam će obilovati pletenim odjevnim predmetima - šalovima, kapama, rukavicama svih boja i veličina, puloverima i prslucima, kao i interesantnim "hand made" nakitom. Dakako, pregršt je i vezenih stolnjaka, nadstolnjaka, ubrusa, vunenih figurica i "obučenih" novogodišnjih ukrasa i loptica. Sve to, pa i puno više od toga, moći će se vidjeti i kupiti ove subote, 13. u 18 sati kada Mercatino di Natale u prostorijama Zajednice Talijana otvara svečarski sajam.

Kako nam je rekla predsjednica Izvršnog odbora ZT Cinzia Ivančić, samom otvorenju prethodit će i prigodno obilježavanje 66. obljetnice osnutka Zajednice Talijana i njenog Kulturno- umjetničkog društva "Marco Garbin". (N. O. RADIĆ)     


Podijeli: Facebook Twiter