Strenja otkriva tajne Kamenjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premanturska galerija Škola u petak je ugostila otvorenje izložbe podvodnih fotografija "Podmorje Kamenjaka" fotografa i fotoreportera Eduarda Strenje. Otvorio ju je David Pauletta, predsjednik udruge Fenoliga, koji je napomenuo da Strenjina ljubav prema podvodnoj fotografiji traje vec dugi niz godina.

"Eduard Strenja ima impresivnu karijeru, a za svoje je radove dobio 70-ak nagrada. Ovo je 59. Strenjina izložba i daje nam novi pogled na naše blisko okruženje, pogotovo na one manje podmorske životinje koje ponekad ni iskusni ronioci ne zamijete", kazao je Pauletta.

Strenja je precizirao da su izložene fotografije prekrasnog podmorja Kamenjaka tek uži izbor radova koji su nastali tijekom godina ronjenja i snimanja.

"Treba jako dobro gledati kada se žele fotografirati tako male životinje. Vece ribe su plahe i teško ih je uhvatiti objektivom tako da sam se odlucio za ovaj manji svijet koji živi po škrapama i podmorskim špiljama. Moja ljubav prema fotografiji je i pocela fotografiranjem životinja u njihovom prirodnom ambijentu, takozvanim fotolovom", pojasnio je Strenja.

Izložba je otvorena do 10. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter