Streljaštvo: Cernogoraz zapeo u meču za zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Giovanni Cernogoraz (Gord, Velika Gorica), najveće hrvatsko iznenađenje Olimpijskih igara u Londonu, zapeo je u meču za zlatno odličje u finalu Kupa Hrvatske u gađanju letećih meta u disciplini trap, što je prošlog vikenda održano na streljani Vojno-streljačkog kluba Kvarner na Kukuljanovu.

Olimpijski pobjednik iz Novigrada je u meču za zlato pogodio 12 od 15 meta, dok je njegov suparnik Anton Glasnović (Gaj Dubrava), šestoplasirani na Olimpijskim igrama u Londonu, pogodio svih 15 meta i postao pobjednik.

Treće mjesto pripalo je Glasnovićevom bratu Josipu, četvrtom s Olimpijskih igara u Pekingu, koji je u meču za brončano odličje pogodio svih 15 meta, dok je Miroslav Lacković (Turopolje Lukavac) pogodio 12 meta.

I uoči održavanja natjecanja na Kukuljanovu dobro se znalo tko su favoriti, pitanje je samo bilo koju će poziciju osvojiti. Nakon subotnjih kvalifikacija najboljim su se rezultatom u polufinale plasirali Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović, koji su pogodili 117 od 125 meta, kasniji pobjednik Anton Glasnović u polufinale je ušao trećim rezultatom kvalifikacija pogodivši 114 meta. Anton Glasnović i Cernogoraz pokazali su se najuspješnijima u polufinalu pogodivši 14 od 15 glinenih golubova, Josip Glasnović pogodio je 13 meta, čime su bili poznati sudionici meča za zlato odnosno broncu.

Rezultati, juniori: 1. Josip Kalisar 101, 2. Matija Ošpuh 100, 3. Juraj Gmižić (svi Gord) 89. Ekipno: 1. Gord Velika Gorica, 2. Gaj Dubrava, 3. Turopolje Lukavac. (I. VA.)


Podijeli: Facebook Twiter