Stražić: U animaciji moraš slijediti trendove

Marina Stražić (V. HABEREITER)
Marina Stražić (V. HABEREITER)

Marina Stražić iz Poreča, voditeljica animacijskog tima u tarskom kampu Lanterna Riviere Adrie iz grupacije Valamar, dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvatske turističke zajednice Čovjek - ključ uspjeha u turizmu, i to u kategoriji najboljeg turističkog animatora.

- To je svakako lijepo priznanje. Jako me iznenadilo jer ga ni najmanje nisam očekivala. Lani je pripalo mom kolegi Branku Vlačiću iz Rapca pa sam mislila da nije moguće da ponovno dobije netko iz iste firme, priča dvadesetdevetogodišnja Marina koja već ima deset godina animatorskog staža.

Za ovaj se posao odlučila sasvim slučajno, još u srednjoj školi, kada se javila za animacijski tim, iako kako danas kaže, nije zapravo niti znala u što se upušta. Srećom, dobar izvor savjeta bio je brat koji je već radio kao animator.

Prvih je godina bila dječji animator u turističkom naselju Solaris, također na Lanterni, zatim je dvije godine nakon toga predložena za voditeljicu velikog animacijskog tima za turistička naselja Lanterna i Solaris, koji je brojao 22 člana, a dvije godina nakon toga prešla je u kamp Lanterna gdje danas radi s timom od 14 kolega.

- Tu imamo dva mini kluba, teens klub, atelier, sve sportske aktivnosti, osmišljavamo večernje programe i evente, Beer fest, Dan kampa, Dan maslinovog ulja, Dan vina, ribarske večeri, dane Hrvatske, doček pola Nove godine što je jako zanimljivo svima jer kitimo jelke na plaži i dolazi nam Djed Mraz, priča Marina.

U punoj sezoni dan joj počinje u 8 sati i završava oko ponoći i tako sedam dana u tjednu, od lipnja do kraja kolovoza, ali veli da nije teško jer ovaj posao voli.

- U animaciji uvijek moraš tražiti nove zabavne stvari, gledati na sve strane, čupati ideje. Tražimo preko interneta, idemo na studijska putovanja gdje također puno naučimo, educiramo se i na radionicama u školama i vrtićima ne bi li pokupili što više novih ideja. Kad radiš u animaciji moraš stalno biti u trendu, ističe Marina. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter