Strauss-Kahn priveden u istrazi o prostituciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska policija u Lilleu privela je u utorak na ispitivanje bivšeg predsjednika Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna zbog sumnje da je znao da su na zabavama na kojima je nazocio sudjelovale prostitutke placene korporativnim novcem.

Strauss-Kahn može biti zadržan u pritvoru najviše 48 sati, nakon cega se protiv njega može pokrenuti i službena istraga vezana uz zloupotrebu korporacijskog novca. Istražitelji, naime, pokušavaju otkriti jesu li francuski direktori i predsjednici kompanija korporativni novac trošili za financiranje seks zabava s prostitutkama.

Istraga je usmjerena na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton. Policija nastoji utvrditi je li Strauss-Kahn znao da su žene na tim zabavama na koje je odlazio u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.



U okviru ovog slucaja, policija je vec uhitila osmero ljudi, ukljucujuci policijskog nacelnika i dvojicu poslovnjaka iz Lillea bliskih Strauss-Kahnu.

Strauss-Kahn je morao napustiti položaj u MMF-e nakon što ga je prošlog svibnja sobarica u hotelu u New Yorku optužila za pokušaj silovanja. Optužnica je poslije povucena, a njujorška sobarica je nastavila gradansku parnicu u kojoj traži odštetu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter