Strauss-Kahn pobjegao pred prosvjednicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je u petak održao govor na britanskom sveucilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Oko 150 prosvjednika, noseci transparente i izvikujuci "2,4,6,8, stop nasilju, stop silovanjima", okružilo je dvoranu Cambridge Union Society gdje je Strauss-Kahn održao predavanje o globalizaciji i eurozoni izabranoj skupini studenata.

Dok je francuski ekonomist napuštao dvoranu, bijesna gomila pokušala je prijeci 20-metarsku barikadu koju je cuvala policija, a u pomoc su pritekli i zaštitari. Na automobil je bacen transparent dok su se prosvjednici naguravali s policajcima u vrijeme kada je Strauss-Kahn odlazio.

"Mislim da ga ne bi trebalo pozivati ovdje da drži predavanja studentima. Ovo je sve dio prljave PR kampanje da mu se popravi ugled, ali mi nismo budale", rekao je student Morgan Wild.

Stroge mjere sigurnosti bile su uvedene oko zgrade u kojoj je Strauss-Kahn održao predavanje okružen cetvoricom tjelohranitelja, a za tu je prigodu dovedeno 15 zaštitara. No kontroverze nije mogao izbjeci niti u povjesnoj zgradi iz 19. stoljeca u kojoj su se studentima obracali politicari poput ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter