Strauss-Kahn odstupio s položaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na položaj direktora Medunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali porice optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u newyorškom hotelu.

MMF je u priopcenju objavio pismo svojeg dosadašnjeg izvršnog direktora u kojem on službeno izvješcuje Izvršni odbor o odluci da trenutacno odstupi s položaja. "Dame i gospodo u Odboru, s neizmjernom tugom osjecam se primoranim da danas Izvršnom odboru predam ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a", stoji u službenom pismu ostavke.

Strauss-Kahn navodi da su mu u ovom trenutku u mislima supruga, koju "voli više od svega", njegova djeca, obitelj i prijatelji. Misli i na kolege u MMF-u i na "velike stvari koje su zajedno postigli u posljednje nešto više od tri godine".

"Svima želim poruciti da najjsnažnije moguce poricem sve optužbe iznesene protiv mene", navodi dosadašnji celnik MMF-a i dodaje da želi zaštititi instituciju kojoj je casno i odano služio te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti.

U priopcenju MMF navodi kako ce uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u meduvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.


Podijeli: Facebook Twiter