Strategijom do radnog mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija, Istarska razvojna agencija i Hrvatski zavod za zapošljavanje-Podrucja služba Pula osnovali su Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Istarske županije (LPZ). Prema rijecima predsjednice Irene Peruško, ono ce biti savjetodavno tijelo, a s ciljem razvoja zapošljavanja okupljat ce javni i civilni sektor te gospodarstvenike.

- Formirat cemo radne grupe koje ce biti zadužene za pripremu baze projekata s kojima cemo krenuti prema europskom socijalnom fondu, kazala je Peruško, djelatnica Zavoda za zapošljavanje, na konferenciji za novinare održanoj u prostoru Istarske razvojne agencije.

- Novac iz EU-fondova bit ce iskorišten za detaljnu analizu tržišta rada. S njom cemo ici korak dalje te cemo je povezati s obrazovanjem da bismo detektirali potrebe u zapošljavanju, definirali nove smjerove u školstvu i tako olakšali pronalazak radnog mjesta, objasnio je županijski procelnik za gospodarstvo i jedan od potpredsjednika LPZ-a Alen Damijanic. Dodao je da za razvoj strategije racunaju na darovnice od nekoliko milijuna eura na državnoj razini te od nekoliko stotina tisuca eura na lokalnoj.

Drugi potpredsjednik je Boris Sabatti iz IDA-e, dok u Upravnom odboru sjede predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli, udruge ZUM, Cimosa, Uljanika i Riviere Porec.

Branko Blažina, viši županijski savjetnik za protokol, odnose s javnošcu i informiranje, istaknuo je da decentralizacija u politikama zapošljavanja cini sastavni dio europskih smjernica zapošljavanja koje obuhvacaju partnerski pristup na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Njega moraju ostvariti zemlje clanice Europske unije unutar vlastitih operativnih programa za razvoj ljudskih potencijala, dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter