Strategija za Pulu odsad na webu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomocu novog wiki-web servisa, koji je Grad Pula predstavio u cetvrtak, gradani se mogu konkretnije upoznati sa Strategijom razvoja grada Pule i ukljuciti se u proces njene izrade.

Procelnik Ureda Grada Bernard Zenzerovic, strucni suradnik za informatiku Davor Sebastijan i predstavnik FWD grupe Toni Milovan na konferenciji za novinare su predstavili su tu novu aplikaciju na web stranicama Grada Pule (www.pula.hr).

Zenzerovic je podsjetio da je u prosincu 2009. godine izradena nova web stranica Grada Pule i uvedena e-konzultacija, za ukljucivanje gradana u donošenje odluka. Na tom modulu postavljena je ova nova aplikacija.

- Izrada Strategije podijeljena je u tri faze i trenutno je pri kraju prva faza analize. Iako je formalno rasprava završila 1. ožujka, ovime omogucavamo da se gradani i dalje ukljucuju s prijedlozima i komentarima. Cak i dovršeni prijedlog Strategije, prije nego ga usvoji Gradsko vijece, bit ce podložan izmjenama putem wiki-web servisa, naglasio je Zenzerovic.



Izradivac ovog programskog rješenja Toni Milovan pojasnio je da se radi o Media Wiki aplikaciji, koja radi po principu poznate wikipedije. Ona ce ubuduce služiti da se na nju postave svi važni gradski dokumenti o kojima se raspravlja.


Podijeli: Facebook Twiter