Strastveni spoj tanga i jazza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Melodije prepune strasti u ritmu tanga predstavili su koncertom na Balwan Cityju clanovi sastava Nuevo Tango Ensemble u sklopu 11. izdanja festivala Jazz is Back!. Iako su prijašnjih veceri kao predgrupe nastupali polaznici Ljetne jazz škole HGM-a, zbog nepovoljnih vremenskih prilika njihov je jucerašnji nastup u zadnji cas otkazan

Pijanist Pasquale Stefano, bandoneonist Gianni Iorio i basist Pierluigi Balducci poveli su brojnu publiku na putovanje vjecnim strastvenim melodijama Astora Piazzole, ali i vlastitim skladbama, poput «Milongita», u kojoj vjerno prate skladateljski stil Piazzole, istovremeno dajuci pjesmama vlastiti, prepoznatljivi pecat.

Vrhunska izvedba, u koju su se glazbenici unijeli u potpunosti, oduševila je publiku, koja ih je nakon svake skladbe nagradila dugim, upornim i glasnim aplauzom.

Iako se žanrovski svrstava u tango, Piazzolina glazba ostavlja prostora za improvizacije kakve su svojstvene jazz izricaju. S druge strane, polifonim tretmanom melodija stvara se napetost svojstvena velikanima poput J. S. Bacha, a sve je to trojac okupljen u Nuevo Tango Ensemble uspio sublimirati u vecer prekrasne glazbe, koja publiku ostavlja bez daha.


Podijeli: Facebook Twiter