Strastveni i nadahnuti "Libertango" u Circolu

Predstavili su se Ana Debeljuh, Alen Belullo, Samanta Stell, Silvano Kalagac, Tatiana Šverko, Aleksandra Golojka i Zoran Tomaić
Predstavili su se Ana Debeljuh, Alen Belullo, Samanta Stell, Silvano Kalagac, Tatiana Šverko, Aleksandra Golojka i Zoran Tomaić

Pulska Zajednica Talijana i Hrvatsko-talijansko društvo Zagreb priredili su sinoć koncert u Circolu, gdje su se zanimljivim odabirom skladbi predstavili vrsni pulski glazbenici.

Tenor Zoran Tomaić svojim je nastupom, posebice izvedbom poznate "I te vurria vasa", zaradio veliki aplauz mnogobrojne publike. Za glasovirom ga je pratila Aleksandra Golojka, koja je te večeri bila pažljiva korepetitorica, te violinist Silvano Kalagac.

Kalagac je poseban aplauz dobio za interpretaciju Piazzollinog "Libertanga" te za temu iz "Schindlerove liste", koju je izveo zajedno s gitaristom Alenom Belullom i uz glasovirsku pratnju Sandra Vešligaja.

"Libertango" je zvučao jako strastveno, nadahnuto, poletno, te je izmamio iznimno srdačan aplauz oduševljene publike.

Tehnički vrlo precizna bila je i nadarena flautistica Samanta Stell u interpretaciji Smaregline "Serenate di primavera", kao i pijanistica Tatiana Šverko, koja je izvela Granadosovu "Andalusu" i Gershwinov "Preludij".

Aleksandra Golojka i Ana Debeljuh četveroručno su za klavirom svirale tehnički zahtjevne Dvorakove partiture. Zoran Tomaić pokazao je svoje umijeće i u interpretaciji djela "Musica proibita", čiji su autori Flick-Flock/S. Gastaldon.

Svi akteri ovoga koncerta ispraćeni su aplauzima, a Tomaić, jedan od organizatora, najavio je i ubuduće slična koncertna zbivanja. Želja je organizatora, naime, bila raznolikim repertoarom predstaviti pulskoj publici glazbenike raznih profila, od kojih su se mnogi školovali i usavršavali u Italiji.

Iako najavljen, tenor Hrid Matić nije nastupio zbog prehlade, kao ni klavirist Gaj Matić Marović. (piše i snimila V. BEGIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter