Strasne gaže Miguela Zenona i Tanije Marije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sjajne dvije veceri u starom gradu, Valamar Jazz Festival u petak je preselio na otok Sv. Nikole.

Na samoj obali otoka nastupili su Miguel Zenon sa svojim kvartetom i brazilska diva Tania Maria. Ideja o nastupu na toj lokaciji pokazala se sjajnom za latino glazbu kojom su Zenon i njegov kvartet šarmirali prisutne.

Svirajuci brojeve sa svog novog, za Grammyja nominiranog albuma, "Esta Plena", te starijim pjesmama svjetski poznati glazbenici odradili su strasnu gažu te ostavili upecatljiv dojam.

Najistureniji clan i voda kvarteta, Zenon, na saksofonu je vodio igru te na trenutke uplovljavao u improvizaciju, a na trenutke je ostavljao prostora svojim vještim glazbenicima da ucine isto.

Tako su na odredenim pjesmama prve zvijezde bili bubnjar Eric Doob, Hans Glawishing na saksofonu i Luis Perdomo na glasoviru. Otok je bio obojan u jazz i latino tonove te ce i ovaj koncert posjetitelji dugo pamtiti, a pamtit ce ga i izvodaci.

Nakon Zenona na binu je izašla brazilska diva Tania Maria sa svojim Viva Brazil kvartetom, te takoder odradila sjajan koncert. Vec prva rijec koju je izrekla sjedeci za svojim glasovirom bila je "Brazil", te u nastavku koncerta od otoka Sv. Nikole napravila pravu malu brazilsku oazu.

Svirajuci latino hitove, pracena svojim uigranim glazbenicima, jedna od najistaknutijih predstavnica afro-kubanske glazbe oduševila je prisutne i jedina primjedba može ici publici kojoj je dugo trebalo da se raspleše.

Tania Maria poput profesorice je podizala atmosferu, a njen je kvartet, u sastavu - Marc Betraux na bas gitari, Edmundo Carneiro na udaraljkama i Hubert Colau na bubnjevima, jadranski otok obojio u afro-kubanske tonove.


Podijeli: Facebook Twiter