Stranka nezaposlenih krenula u parlamentarnu utrku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Viktor Milinovic, v.d. predsjednika, i Jovica Kardoš, tajnik Hrvatske stranke nezaposlenih (HSN), prezentirali su u Puli dio programa kojim se namjeravaju upustiti u utrku na parlamentarnim izborima. Svjesni da unatoc velikom broju nezaposlenih u državi nemaju prava racunati na kompletnu nezaposlenu populaciju, na svoju stranu pozvali su i sve zaposlene gradane cije je radno mjesto neizvjesno.

- U Hrvatskoj se treba nešto promijeniti. Mi nemamo novca, iza nas ne stoji kapital, samo oni s ovrhama na racunima, oni koji nemaju kruha, niti mogu djeci kupiti odjecu. Medutim, izbore ce ponovno odluciti kapital. Bez obzira na to, pozivamo sve obespravljene u proteklih 20 godina, sve one koji nemaju osnovno pravo na život, odnosno posao, sve kojima su blokirani racuni da nam se pridruže u promjenama.

Ne zastupamo samo nezaposlene gradane, vec i sve one zaposlene jer je pitanje do kada ce imati posao, rekao je Milinovic, magistar tehnickih znanosti koji je u prisilnoj mirovini nakon bankrota tvrtke koja je nekad zapošljavala 119 radnika.

Istaknuvši da Hrvatska može, mora i hoce bolje od trenutne situacije, Milinovic je naznacio da HSN nije ni desna ni lijeva stranka, ni crvena ni crna, vec predstavlja gradane koji nemaju povjerenja u licemjerni HDZ, ali niti u Kukuriku koaliciju, koja nema istinske programe izlaska iz krize.

- Politicke stranke, pogotovo njihova vodstva, su se zbog života u izobilju udaljile od stvarnosti obicnog covjeka ne shvacajuci ozbiljnost u kojoj živimo. To vrijedi i za sindikate, ali i Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), koji su postali servis velikim i mocnima, istaknuo je Milinovic.

Od trideset i jedne tocke svog izbornog programa posebno je izdvojio novi ustroj županija i opcina kroz pet županija i Grad Zagreb, zatim smanjenje zateznih kamata na maksimalno 10 posto, poticanje zapošljavanja iz sredstava HBOR-a, smanjenje dotacije iz državnog proracuna Crkvi, reformu školstva i zdravstva, povecanje mirovina i procesuiranje kriminalnih radnji u privatizaciji bez zastare. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter